Uppfödaren

Om uppfödaren

Mitt namn är Kerstin Löndal och jag bor på landet utanför Hishult i södra Halland tillsammans med mina djur. Vi bor i Halland men gården gränsar till såväl Skåne som Kronobergs län. Att leva som vi gör, med tillgång till orörd natur, ser jag som en verklig förmån för mig och för mina djur. Det är bara att öppna dörren för att befinna sig mitt ute i naturen.

 

Jag har varit intresserad av hunduppfödning mycket länge och började redan i början av 1970-talet med uppfödning och 1991 fick jag mitt kennelnamn, Kiwiana’s.

 

Jag har under årens lopp haft Belgisk vallhund och Newfoundland. Mitt stora intresse för hunduppfödning har också lett till att jag har utbildat mig till ringsekreterare och kennelkonsulent.

 

Att jag fastnade för just Stabyhoun beror på att jag tycker att rasen är mångsidig och har potential för jakt, agility, spår och lydnad. Det är en hundras som mår bra av aktivitet på olika sätt. Ett ytterligare plus är att det är en ännu så länge ganska okänd ras i Sverige och det i sin tur innebär att det känns spännande att få vara med att utveckla rasen här i Sverige. Mina hundar - och valpar - växer upp i hemmiljö och det ger dem en trygghet redan från början.

 

På gården finns även Schipperke, Katalansk vallhund och några katter.

 

Förutom hunduppfödning är jag mycket intresserad av Welsh och mini Shetland Ponies och bedriver även avel i mindre skala av Welsh och mini Shetland Ponies. För mer info om detta se under menyn Cariad’s.

Copyright © Kiwiana's 2015, All Rights Reserved